Matins d'òpera | Cines Verdi Barcelona
ES | CAT
Programación Matins d'Òpera de Verdi Barcelona

Esta semana en MATINS D'ÒPERA

LA FORZA DEL DESTINO

La forza del destino – quin és el significat del destí que Verdi utilitza tant contundentment? Qui força a Leonora i a Álvaro, l'assassí del pare d'ella, a tancar-se en un monestir i els enfronta en la penombra, amb el germà que està ple d'odi al no ser capaç de perdonar? És una declaració de guerra contra la promesa de Déu de redempció? La cantarella celestial d'un solo de violí apareix al final de l'òpera – enfront de la mort de l'amant del protagonista i el seu germà. Els que s'abandonen al consol de l'ocàs d'una pau divina, aquí només tracten de negar una cosa: la força del destí.

Aquesta producció de l'Òpera Estatal de Baviera va ser dirigida per Asher Fisch amb una posada en escena de Martin Kušej. A més de Jonas Kaufmann, el repartiment inclou a Anja Harteros, Ludovic Tézier i Nadia Krasteva, entre altres. Va ser una obra que va arrodonir l'any del centenari de Verdi, amb les seves referències al terrorisme i a la implosió de la civilització moderna.

Sinopsi

A mitjans del segle XVIII, a Espanya i Itàlia. Don Álvaro, un jove noble de Sud-amèrica, s'enamora de Leonora, filla del marquès de Calatrava, qui s'oposa vehementment a la unió. Álvaro dispara accidentalment al marquès que mor, maleint a la seva filla, que es refugia en un monestir. Mentrestant, Álvaro s'uneix a l'exèrcit i es fa amic de Don Carlo, sense saber que és el germà de Leonora. Quan s'adonen de la identitat de l'altre, Don Carlo està decidit a venjar la mort del seu pare.

Les nostres sessions de Matins D'Òpera