Matins d'òpera | Cines Verdi Barcelona
ES | CAT
Programación Matins d'Òpera de Verdi Barcelona

Esta semana en MATINS D'ÒPERA

LUCIA DI LAMMERMOOR

Sessions matinals a les 11:30h diumenge 2 d'abril i dimecres 5 d'abril

Com solia passar, Donizetti va compondre Lucia di Lammermoor en el temps rècord d'unes poques setmanes. No obstant, amb aquesta òpera va crear una de les obres mestres més importants i populars de l'òpera romàntica italiana, suavitzant hàbilment les rígides estructures prescrites del bel canto i col·locant els seus protagonistes Lucia-Edgardo-Enrico en el triangle emocional de l'amor, l'odi i la passió. L'òpera va formar part del repertori central de la Wiener Staatsoper fins al 1926 i després novament des de 1978, oferint a les generacions de cantants la possibilitat de demostrar la seva vàlua en l'art suprem d’aquest gènere operístic.

En la posada en escena onírica de Laurent Pelly l’elenc vocal de primer nivell brilla com mai. Quan la fenomenal Olga Peretyatko mostra l'apassionant caiguda de Lucia, "la música i el teatre es fonen en una barreja explosiva" (Wiener Zeitung). Juan Diego Flórez, la superestrella del bel canto, és "probablement el millor Edgardo del món" (Kronenzeitung). George Petean (Enrico) s’uneix a aquest triangle emocional d'amor, odi i passió.

Sinopsi

A principis del segle XVII, en Lammermoor, Escòcia, Enrico necessita diners i vol que la seva germana Lucia es casi amb Arturo. Però Lucia estima a Edgardo, que ha perdut totes les seves propietats per culpa del germà. En assabentar-se Enrico de la situació, promet matar a Edgardo que es presenta davant Lucia jurant-li amor etern i oblidar, els desacords familiars.

Enrico intercepta les cartes d'Edgardo a Lucia i redacta una falsa carta en la qual afirma que Edgardo s'ha casat amb una altra dona. Lucia accedeix llavors a casar-se amb Arturo, davant la desesperació d'Edgardo. Durant la celebració, s'anuncia que Lucia, embogida, ha assassinat al seu flamant marit. Edgardo, ja en la cripta dels seus avantpassats, rep la notícia de la mort de Lucia i decideix reunir-se amb ella a l’altre món.

Les nostres sessions de Matins D'Òpera