Matins d'òpera | Cines Verdi Barcelona
ES | CAT
Programación Matins d'Òpera de Verdi Barcelona

Esta semana en MATINS D'ÒPERA

ANDREA CHÉNIER

Sessions matinals a les 11:30h diumenge 5 de juny i dimecres 8 de juny

Andrea Chénier, l'òpera verista d'Umberto Giordano, ambientada en els temps de la Revolució Francesa, utilitza els escenaris foscos del terror d'aquella època turbulenta per situar una història d'amor entre el poeta Andrea Chénier i l'aristòcrata Maddalena de Coigny.

Jonas Kaufmann i Anja Harteros, l'equip somiat de l'òpera, continuen la seva reeixida col·laboració en una nova producció d'Andrea Chénier a la Bayerische Staatsoper de Munic.

En l'opulenta posada en escena del director de cinema Philipp Stölzl, ofereix una poderosa imatgeria fílmica que posa en contrast les classes altes de la societat i les seves fastuoses festes amb les condicions de vida dels seus servents, que s'amunteguen al soterrani.

Marc Armiliato dirigeix la Bayerisches Staatsorchester.

Sinopsi

París 1789, les albors de la presa de la Bastilla. El poeta Andrea Chénier coneix Maddalena de Coigny en una vetllada a casa de l'aristòcrata, on en comptes dels poemes d'amor sol·licitats, improvisa un poema ple d'idees revolucionàries contra la classe alta; Gerard, servent dels Coigny, secretament enamorat de Maddalena, se'n va enfurismat.

Cinc anys més tard, a l'època del terror de Robespierre, Chénier acudeix en socors de Maddalena i li confessa el seu amor, igual que ella, però els amants són interromputs per Gerard, convertit en líder del règim, que es bat en dol amb Chènier.

Chenier és capturat. Gerard confessa el seu amor a Maddalena i ella l'obliga a reemplaçar una jove desnonada per poder morir amb el seu estimat, una única nit d'amor abans que l'alba els condueixi a la guillotina.

Les nostres sessions de Matins D'Òpera