Dimarts Cultural | Cines Verdi Barcelona
ES | CAT
Programación Dimarts Cultural Verdi Barcelona

DIMARTS CULTURAL

Torna als Cinemes Verdi el cicle MARTES CULTURAL, una cita setmanal que reuneix els millors documentals sobre pintura del segellExhibition On Screen.

Massa temps ignorat, és el moment de mirar als primers anys de Picasso; la criança i l'aprenentatge que el va portar als seus èxits extraordinaris. Tres ciutats juguen un paper clau: Màlaga, Barcelona i París. El jove Picasso visita cada un d'ells i explora la seva influència en Picasso, centrant-se en obres d'art específiques d'aquests primers anys. La pel·lícula explica així com aquest jove artista va adquirir el seu ofici. Mirant detingudament dos períodes claus: els anomenats períodes blau i rosa.

El jove Picasso

Pablo Picasso és un dels més grans artistes de tots els temps, i fins a la seva mort el 1973 va ser el més prolífic dels artistes. Moltes pel·lícules s'han ocupat d'aquests últims anys: l'art, els assumptes i l'ampli cercle d'amics. Però, on va començar tot això? Què va fer Picasso en primer lloc?

Massa ignorat, és hora de mirar els primers anys de Picasso; la criança i l'aprenentatge que el van portar als seus extraordinaris èxits. Tres ciutats juguen un paper clau: Màlaga, Barcelona i París. El jove Picasso visita cada un i explora la seva influència en Picasso, centrant-se en obres d'art específiques d'aquests primers anys.

La pel·lícula explica així com aquest jove artista va adquirir el seu ofici. Observant detingudament dos períodes primerencs clau, l'anomenat període blau i període rosa, la pel·lícula ens porta fins a 1907 i la creació d'una pintura crítica en la història de l'art: Les Demoiselles d'Avignon. Va ser una pintura que va commocionar el món de l'art però ho va canviar irrevocablement. Picasso tenia només 25 anys. En estreta col·laboració amb els tres museus Picasso de Màlaga, Barcelona i París, aquesta pel·lícula explica com va aconseguir grans altures.

Les nostres Sessions de Dimarts Cultural