Dimarts Cultural | Cines Verdi Barcelona
ES | CAT
Programación Dimarts Cultural Verdi Barcelona

DIMARTS CULTURAL

Torna als Cinemes Verdi el cicle MARTES CULTURAL, una cita setmanal que reuneix els millors documentals sobre pintura del segellExhibition On Screen.

TINTORETTO, UN REBELDE EN VENECIA és una immersió en la Venècia renaixentista mentre som guiats pels llocs que evoquen i preserven la memòria de Tintoretto i a través dels esdeveniments que van ocórrer al voltant de la seva vida. Un artista poc convencional, inquiet i caracteritzat per un desig sense fi de la independència i un amor total a la llibertat. La pel·lícula esbossa les característiques de Venècia al segle XVI, un segle culturalment florent, durant el qual altres gegants del món de l'art també van jugar un paper principal, com Tiziano i El Veronès, els eterns rivals de Tintoretto. 

Tintorertto, un rebel a Venècia

La ciutat de canals atacada per la plaga va ser el bressol de tres grans pintors i la seva lluita per conquerir la supremacia de l'art. Descobrint entre ells a Tintoretto, també conegut com Il Furiós pel seu temperament fort i la seva pintura de cossos tempestuosos, es desplega la història de Venècia. Des del Palau Ducal fins a l'escola de Sant Roc, aquest documental que commemora els 500 anys del seu naixement recorre les pintures que el van immortalitzar com el gran manierista de l'escola veneciana, el pont entre el renaixement i el pathos barroc.

Les nostres Sessions de Dimarts Cultural