documental | Cines Verdi Barcelona
ES | CAT

documental

Hispanoamérica, canto de vida y esperanzarecomendado para edades A

HISPANOAMÉRICA, CANTO DE VIDA Y ESPERANZA és la nova pel·lícula documental dirigida pel reconegut cineasta José Luis López-Linares, tres vegades guanyador del Premi Goya. És un projecte que ofereix una visió renovada, veraç i visualment poderosa de com va néixer i es va desenvolupar l'Amèrica Espanyola. Iniciada el novembre del 2022, s'ha rodat a l'Equador, Espanya, Perú, Bolívia, Mèxic i els Estats Units.

Amb entrevistes més de seixanta historiadors i experts internacionals, fonamentalment americans, la pel·lícula mostra, a través de l'esplendor visual que constitueix el patrimoni arquitectònic, pictòric, escultòric i musical de l'època, la gran història compartida entre Espanya i Amèrica durant més de tres-cents anys, encara vigent avui dia.

DATA ESTRENA:12/04/2024
IDIOMA PARLAT: Castellano
DURADA:115 min.
DIRECTOR:José Luis López-Linares
GÈNERE:Documental

BCN24 Joan Baez: I am a noise VOSCATPendiente de calificación

Amb 20 anys Joan Baez va ser la reina indiscutible de la música folk. La cantant va utilitzar la seva fama per lluitar pels drets civils, la justícia i contra la guerra de Vietnam. Aquesta pel·lícula documental recorre la seva vida, mentre segueix l'artista en la seva gira de 2018/2019, després de la mort de les seves dues germanes i els seus pares. Baez repassa el seu art i activisme, però també la seva complicada història familiar.

DIMARTS 23 d'ABRIL a les 19:30H: COL·LOQUI ONLINE posterior amb JOAN BAEZ

SECCIÓ OFICIAL (FORA DE COMPETICIÓ)

IDIOMA PARLAT: Inglés
DURADA:113 min.
DIRECTOR:Miri Navasky, Maeve O'Boyle, Karen O'Connor
GÈNERE:MúsicaBiográficoDocumental
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CATALÁN
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CATALÁN
V.O. SUB. CASTELLANO

BCN24 Anselm VOSCATPendiente de calificación

Aquesta experiència cinematogràfica única se submergeix en la icònica obra de l'artista alemany Anselm Kiefer revelant la seva trajectòria vital, la seva inspiració i el seu procés creatiu. Explora la seva fascinació pel mite i la història. El passat i el present s'entrellacen per a desdibuixar els límits entre el cinema i la pintura, permetent al públic submergir-se per complet en l'extraordinari món d'un dels més grans artistes contemporanis.

Projecció en col·laboració amb COAC, Centre Obert d'Arquitectura i Ojocónico.

ART AL CINEMA

IDIOMA PARLAT: Alemán
DURADA:93 min.
DIRECTOR:Wim Wenders
REPARTIMENT:Anselm Kiefer, Daniel Kiefer, Anton Wenders
GÈNERE:Documental
V.O. SUB. CATALÁN
V.O. SUB. CATALÁN
V.O. SUB. CATALÁN

BCN24 Montserrat, integral 107Pendiente de calificación

Dos amics escaladors exploren el màgic massís de Montserrat amb l'objectiu de traçar una línia que uneixi tots els cims de la seva silueta. Escalades, ràpels, nits al ras i molt estudi del terreny és el que necessitaran per a afrontar aquesta fita mai aconseguida en la història. Després de més d'un any de preparació es llancen a l'aventura. Podran escalar les 107 agulles?

DIMARTS 23 d'ABRIL a les 21:00H: PRESENTACIÓ i COL·LOQUI posterior amb l'EQUIP DE LA PEL·LÍCULA

ZONA OBERTA

IDIOMA PARLAT: Catalán
DURADA:85 min.
DIRECTOR:Biel Macià
REPARTIMENT:Biel Macià, Enric Vilajosana
GÈNERE:Documental

BCN24 Tokio-Ga VOSEPendiente de calificación

Wim Wenders s'acosta a l'univers creador i el paisatge vital de Yasujirô Ozu, un dels pilars fonamentals del cinema japonès. Però el realitzador alemany no es limita a reflectir el que va inspirar a Ozu, sinó també a radiografiar un país en continua metamorfosi.

IMPRESCINDIBLES

IDIOMA PARLAT: Inglés, Japonès
DURADA:92 min.
DIRECTOR:Wim Wenders
REPARTIMENT:Chishû Ryû, Werner Herzog, Yûharu Atsuta
GÈNERE:Documental
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO

BCN24 Los inmortales y las maravillas del Museo Egizio de Turín VOSEPendiente de calificación

Un viatge entre les més belles troballes arqueològiques que ens ha llegat Egipte. Kha, arquitecte i constructor de tombes per als faraons, ha d'emprendre un viatge a l'Inframon. Jeremy Irons, a la pell d'un narrador, ens explica la història del seu viatge. Les seves paraules ens endinsen en el món secret de la mitologia, la religió i la cultura funerària egípcies, entrellaçant el relat amb la història del museu més antic del món.

ART AL CINEMA

IDIOMA PARLAT: Inglés
DURADA:95 min.
DIRECTOR:Michele Mally
REPARTIMENT:Jeremy Irons (narrador), Christian Greco (testimoni), Cedric Gobeil (testimoni), Sabah Abdel Razik (testimoni), Ilona Regulski (testimoni)
GÈNERE:Documental
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO

BCN24 Jeff Koons: Un retrato privado VOSCATPendiente de calificación

Un fantàstic viatge per la ment de Jeff Koons, que té com a objectiu descobrir el que inspira la visió única de l'artista més controvertit de la nostra època. Amb accés exclusiu a la casa familiar dels Koons a York, Pensilvània, el documental investiga les arrels i la vida quotidiana de l'artista, el segueix fins a la ciutat de Nova York al seu enorme estudi, i després a Qatar i a Europa, a l'illa grega d'Hidra, durant el seu tour de cinc exposicions de 2021.

DIMECRES 24 d'ABRIL a les 19:00H: COL·LOQUI amb el director PAPPI CORSICATTO

DIJOUS 25 d'ABRIL a les 18:45H: PRESENTACIÓ amb el director PAPPI CORSICATTO

ART AL CINEMA

IDIOMA PARLAT: Inglés
DURADA:80 min.
DIRECTOR:Pappi Corsicato
GÈNERE:BiográficoDocumental
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CATALÁN
V.O. SUB. CATALÁN
V.O. SUB. CASTELLANO

Verdi Club: Sintiéndolo muchorecomendado para edades 7

'Sintiéndolo mucho' és un retrat de Joaquín Sabina sense barret fort, fet a molt pocs centímetres de la seva pell, amb nocturnitat i traïdoria, pel seu amic, el cineasta Fernando León de Aranoa.

Un relat com la seva veu, aspre i sense equalitzar, que compta sense atenuants la intimitat de l'artista, les seves bambolines, la seva cara B. Que comença quan baixa de l'escenari, que li acompanya en el quotidià, i així en l'inesperat: en el riure i en el drama.

'Sintiéndolo mucho' és el resultat de tretze anys de rodatge junts, i recorre tots els escenaris de Joaquín Sabina, públics i privats, lluminosos i ocults. Un recorregut per les claus de la seva vida i del seu treball: pel que li mou, per la qual cosa li inspira, per la qual cosa li dol, desenvolupat sempre a partir de situacions vives, compartides, entre músic i cineasta.

AMB LA TEVA ENTRADA T'INVITEM A UNA CERVESA ESTRELLA DAMM GRATIS

IDIOMA PARLAT: Castellano
DURADA:120 min.
DIRECTOR:Fernando León de Aranoa
REPARTIMENT:Joaquín Sabina, Antonio García de Diego, Pancho Varona, Leiva, Fernando León de Aranoa
GÈNERE:MúsicaDocumental

Verdi Club: a-ha, la película VOSErecomendado para edades A

a-ha és l'èxit pop més gran de Noruega i el seu èxit 'Take On Me' segueix sent una de les cançons més reproduïdes de l'últim mil·lenni. Tots recorden el seu videoclip icònic i la banda segueix omplint estadis a tot el món, creant màgia a l'escenari amb la seva música atemporal. Recorren el món junts, però viatgen i es mantenen separats entre bastidors. Només es troben a l'escenari, mentre fan l'única cosa que estimen. Aquesta pel·lícula retrata de prop la desafiadora dinàmica creativa i personal d'un grup de tres personalitats fortes. Aquesta és una història de bona música, grans ambicions, amistat trencada i potser perdó.

AMB LA TEVA ENTRADA ET CONVIDEM A UNA CERVESA ESTRELLA DAMM GRATIS

IDIOMA PARLAT: Alemán
DURADA:109 min.
DIRECTOR:Thomas Robsahm, Aslaug Holm
REPARTIMENT:Morten Harket, Magne Furuholmen, Pål Waaktaar
GÈNERE:MúsicaBiográficoDocumental
V.O. SUB. CASTELLANO
V.O. SUB. CASTELLANO